Over mij

Ik ben geboren in Rotterdam en opgegroeid in Oostvoorne als zoon uit een slagersfamilie waarvan ik de 5e generatie ben. Als 11 jarige jongen werkte ik al mee in de slagerij. Vanaf 16 jarige leeftijd ben ik formeel gaan werken bij mijn vader, in combinatie met het leren van het slagersvak aan de slagersvakschool te Rotterdam, die toen was gevestigd aan de Slachthuiskade, hoe toepasselijk.

In 1980 werd ik gevraagd door een bevriende relatie om in Rozenburg als bedrijfsleider aan de slag te gaan, welke zaak ik in 1984 heb overgenomen en vervolgens nog een 2e zaak opende in 1986 aan de Stationsweg in Oostvoorne. In 1988 werd ook Heibro opgericht met een toenmalige vriendin/compagnon, een bedrijf in kerst- en relatiegeschenken waar het magazijn achter de slagerij in Oostvoorne voor werd gebruikt.

In 1988 heb ik de zaak in Rozenburg verkocht en in 1992 de slagerij in Oostvoorne. Ik zat toen nog wel in het slagersvak als adviseur en verving (collega) slagers in heel Nederland als zij met vakantie gingen of ondersteuning nodig hadden bij activiteiten.

Van slager, naar makelaar

 

Test

1992

Het begin

Als ondernemer van een slagerij en een kerst-en relatiegeschenkenken bedrijf (Heibro) moest ik op zoek naar een nieuwe huisvesting. Ik schreef een ondernemingsplan en ging op zoek naar medehuurders. Door het opbouwen van het zakelijke netwerk werd de Ondernemers Vereniging Brielle opgericht. Ik ging als freelancer bij een makelaarskantoor in dienst en volgde een opleiding in de makelaardij.

1994

Oprichting Jenka Vastgoed & Beheer

Ik besloot toen om mijn eigen makelaarskantoor te beginnen en zo gebeurde het dat ik op 1 april 1994 met hulp van andere ondernemers mijn eigen kantoor opende in een verzamelgebouw Compotex te Hoogvliet. De naam: Jenka Vastgoed & Beheer

Test
Test

1996

Parkmanager

Door omstandigheden kreeg ik ook daar het beheer en de receptie-, secretariële en facilitaire diensten onder mijn hoede. Een nieuwe uitdaging die mij veel kennis en veel nieuwe zakelijke relaties opleverde. Onder meer een vernieuwd contact met Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, dat het huidige bedrijventerrein Gadering ontwikkelde. Ik werd gevraagd als bedrijfsterreinmanager en bracht de gevestigde ondernemers en de problematiek waarmee zij te maken hadden, in kaart. Een bijzonder boeiende en leerzame tijd, waarin ik ook veel contacten binnen de gemeente kreeg

1996

Makelaarsopleiding afgerond

Inmiddels had ik mijn makelaarsopleiding en een opleiding tot taxateur succesvol afgerond. In 1996 besloot ik dan ook om alleen nog verder te gaan met het verkopen en verhuren van bedrijfsmatig onroerend goed en stapte ik voorgoed uit de slagerswereld. “Ieder eind heeft een nieuw begin.”.

Test

1998

Jenka verhuist naar eigen pand

In 1998 heb ik een eigen pand gekocht aan de Klompenmakersstraat in Hoogvliet om mij daarvandaan volledig te richten op de bedrijfsmakelaardij.

Jenka eigen pand
Geuzenstaete

2000 - 2001

Ontwikkeling en opening Business Center Geuzenstaete

Zo kwam tevens in 1998 het stuk grond in Brielle op mijn pad, waar nu Business Center Geuzenstaete is gevestigd. Er waren destijds meerdere plannen voor deze locatie, maar die kwamen niet van de grond. Ik heb toen een plan geschreven waar eerst niemand in geloofde, namelijk het flexibel huren van kantoorruimte. Nadat ik iedereen had overtuigd en met name de bank, startte de bouw in maart 2000. Op 21 juni 2001 werd het formeel geopend en de animo was enorm. Toen innovatief en vooruitstrevend nu heel normaal.

2001

Oprichting City Business Beheer B.V.

Naast mijn werk als makelaar, kreeg ik er steeds meer werk bij als beheerder van zowel het eigen Business Center als individuele panden of gehele bedrijfscomplexen van beleggers, waardoor ik in 2001 het bedrijf City Business Beheer B.V, heb opgericht, dat nu ruim 20 jaar actief is en veel kennis en ervaring heeft opgedaan. Het beheer is ook een uitstekende aanvulling op de makelaardij.

City Business Beheer
Test

2014

Oprichting De Bedrijfsadviseur BOG

In 2014 is “De Bedrijfsadviseur BOG” opgericht met het oog op de toekomst. Regeren is vooruit zien en met de toenmalige kennis en ervaring als zowel makelaar, beheerder en zelfstandig ondernemer, kan je een goede dienstverlening bieden. Als bedrijfsadviseur begeleid ik ondernemers bij het uitvoeren van hun bedrijfsplan tot aan de huisvesting.

2016

Verkoop Jenka Vastgoed aan Q Makelaars

Inmiddels was Jenka bedrijfsmakelaardij uitgegroeid tot één van de grootste bedrijfsmakelaarskantoren in de regio, wat niet onopgemerkt bleef. Totaal onverwacht kwam ik in juni 2016 in contact met Q makelaars een snel groeiend kantoor in Groot Rijnmond die interesse toonde voor overname van mijn kantoor. Binnen 14 dagen was er overeenstemming, zonder ingewikkelde procedures, door eerlijk en transparant te communiceren.

Test

2016

Verkoop Geuzenstaete

In 2015 liepen er ook onderhandelingen met een kandidaat koper voor het Business Center in Brielle, waarvoor uiteindelijk heel veel onderzoek (due Dillence) gedaan moet worden. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de verkoop van Geuzenstaete aan de huidige eigenaar op 30 december 2016. Ook hier was de voorwaarde dat wij ons tenminste nog voor 5 jaar wilde conformeren door het zelfstandig secretariaat met dienstverlening onder eigen beheer te blijven doen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de verkoop van het secretariaat aan de eigenaar van het Business Center op 30 december 2022 jl. waardoor ik mij nu volledig kan richten op mijn core business, makelaardij en beheer. Zo heeft “Ieder eind een nieuw begin.”.

Test
Test

Heden

Gespecialiseerd in advisering, begeleiding en ondersteuning van ondernemers in het algemeen op het veelzijdige gebied van bedrijfshuisvesting en ondernemen. Een bijzonder initiatief, doordat de bedrijfsadviseur als personal assistent in samenwerking met een ondernemer aan de slag gaat. Door kennis te delen worden kosten bespaard, waar de ondernemer zijn voordeel mee kan doen!